My 5 Worst Hotel Experiences. Or: The View. Oh.. The View

Number 5.
Niece Gina and I travel around in Italy sometimes. Once we go to the south west coast. Checking in we are upgraded and recieve a room overlooking the ocean. We dance and laugh as we see a fantastic bed and above all, the view from the balcony. Speechless we see magnificent mountains, a small village, a tiny white church apart from glittering water. We enjoy it, sipping a cocktail on the balcony. It is perfect. The staff is perfect. Giving us advice where to go, friendly in every aspect.  Three marvellous nights. Checking out I tell the staff that I will write something on Trip Advisor. They thank US for being very nice hotel guests.

On our way back to Florence we stop for a night in another hotel. On the countryside close to the city of Peruga. A good hotel. Three stars. The view is a green/brown lawn with no flowers and a gravel road. Good breakfast, nice staff.

Back in Florence I will keep my promise. I write on Tripadvisor. I rarely do so. I write this: ”Marvellous hotel”. ”Excellent staff”. ”Book it” and lastly; ”If you dont like the view in this room I would like to have a conversation with you”.

So far 1 506 people have read the above, mostly Americans. I get some kind of statistics now and then from Tripadvisor.

But. I made a mistake. I write the wrong name of the hotel. I tell people how wonderful the place outside Peruga is.

I got a Christmas card last year from the Peruga hotel. Welcoming me back.

Swedish/Svenska
Systerdotter Gina och jag sticker iväg ibland på tur i Italien. En gång tillbringar vi tre nätter på sydvästkusten. Rummet uppgraderas vid incheckningen. När vi kommer in dansar och skrattar vi. En fantastisk utsikt över ett glittrande hav,  magnifika berg, en gullig by med en liten vit kyrka nedanför oss. Vi njuter av landskapet när vi dricker en cocktail på balkongen. Allt är perfekt. Personalen är perfekt. Tipsar oss om riktigt bra sevärdheter, som vi besöker. De är vänliga och öppna. När vi checkar ut meddelar jag att jag ska skriva om hotellet på Tripadvisor. De tackar OSS för att vi är så trevliga gäster.

På väg tillbaka till Florens stannar vi en natt på landsbygden, utanför Peruga. Ett bra, trestjärnigt hotell. Utsikten är över en grön/brun gräsmatta utan blommor och en grusväg. Bra frukost. Trevlig personal.

I Florens vill jag hålla mitt löfte. Jag skriver sällan bedömningar på hotell, men den här gången gör jag det. ”Magiskt”, ”Enastående personal” ”Boka det” och slutligen: ”Om du inte gillar utsikten skulle jag vilja ha en konversation med dig”.

I dag har 1 506 personer läst recensionen, flest amerikaner. Jag får någon slags statistik då och då från Tripadvisor.

Men…… Jag begick ett misstag.  Skriver fel hotellnamn. Jag berättar alltså för andra hur underbart hotellet i Perugia är.

Jag fick ett julkort från hotellet utanför Perugia förra året. De önskar mig välkommen tillbaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!