Ride On in Florence!

Report no 2. Sunday morning. I am sitting on the bed of a hotel in Venice. Looking out over the canal. Gondols sliding by. If I reach out I am able to touch the black hat of the driver. I arrived yesterday evening. On the train station Venezia Santa Lucia my niece Sabina joined me from Sweden, as well. Great.

What an amazing week. Great people (two of them leave unpleasant thoughts behind, though), Ginas´ horses, parrot Bounty, a date, pizza, Tuscan wine. Surrounded by lovely Florentinian atmosphere and the sun.

I was tired yesterday. Needed coffee. Put a cup of soya milk in the microwaveoven. Grab it to fast. The milk is poured out. Ok. Let´s just make a nice Italian coffee on the stove. Ahh… smells lovely. Take the cloth to hold on to it. Get stuck in the handle. Suddenly the coffee is all over the stove. You know the strange, magic thing, as the content of the cup or glass doubles, as it comes out. I leave the kitchen. That part of a home is a place for me to watch other professionals cook.

I have had some issues with my webpage. It will be sorted out next week. I will keep my blog resaborthittahem.weebly.com  open for a while.

Venice! Here we come, Sabina and I.

Swedish/Svenska

Rapport nr 2. Sitter på sängen i ett hotell i Venedig. Utanför fönstret glider svarta gondoler förbi. Dess förare har svart/vita t-shirts. Några har halmhattar. Om jag sträcker ut handen kan jag stjäla hatten för honom. Jag anlände igår. Systerdotter Sabina reste från Sverige för att vi skulle förenas i Venedig för några dagar. Så kul!

Mamma Mia, vilken vecka. Härliga människor (ett par lämnar trista spår efter sig, dock), hästar, papegoja Bounty, toskanskt vin, en dejt, pizza. Omgiven av det florentinska landskapet och kulturen samt en strålande sol och 20 grader varmt.

Igår var jag trött. Kaffe piggar upp. Ut till köket. In med sojamjölk i en kopp i mikron. Jag stöter till koppen när jag ska ta ut. Allt rinner ut. Ok. Italiensk kaffe utan mjölk funkar också. På med lilla kannan på den jättelika gasspisen. Grabbar tag i en handduk för att få bort den. Fastnar i handtaget. Innehåller rinner snabbt ut över varenda skrymsle. Ni vet, det där mystiska som händer när man spiller något. Att det blir dubbelt plötsligt. Jag lämnar köket. Ett ställe i ett hem där min plats är att titta på när andra, professionella människor lagar mat och fixar kaffe utan störningar.

Jag har lite strul med hemsidan. Ska ta tag i det nästa vecka. Behåller min blog  resaborthittahem.weebly.com ett tag till också.

Venedig! Här kommer Sabina och jag!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!