Up and Down the Soft Hills of Val d´Orcia/Upp- och nerför de mjuka kullarna i Val d´Orcia

This is Val d´ Orcia. In the south east of Tuscany. Five villages make this magnificent culture region: Montalcino, Castiglioni d´Orcia, Radicofani (down, right), San Quirico d´ Orcia and Pienza. “Orcia” is a river that runs through the villages. So far I have visited Montalcino and San Quirico d´ Orcia.

My apartment is in the cosy town of Buonconvento. I am leaving tomorrow for Monticciello and stay there for a while.
Pienza, Radicofani are the next on my list. Bagno Vignoni is worth to pay a visit to, I am told by Italian friends.

Two weeks here is perfetto. Plenty of time to discover, relax in the  +25 degrees, have a cappuccino/macciato, a glass of Brunello wine, talk to locals/tourists/others, drive up and down the hills. read about this amazing area and do some last work on my new book. I even had time to do a laundry, which gives me grey hair every time. I will tell you about that in the days that follow.

Swedish/Svenska
Här är Val d´ Orcia. Det ligger i sydöstra delen av Toscana. Fem orter bildar regionen: Montalcino, Castiglioni d´ Orcia, Radicofani (högra hörnet), San Quirco d´ Orcia samt Pienza. “Orcia” är floden som rinner genom dessa orter. Än så länge har jag besökt Montalcino och San Quirico d´ Orcia.

Buonconvento heter den mysiga orten där min lägenhet ligger. I morgon lämnar jag för Monticciello. Stannar några dagar där.
Pienza, Radicofani och Castiglioni d´ Orcia står på tur att besöka i veckan. Bagno Vignono är också värd ett besök säger mina italienska vänner.

Två veckor här är perfekt. Massor av tid att utforska området, slappa i den 25 gradiga luften, smutta på cappuccino/macciato, njuta av några glas Brunello vin, prata med lokalbefolkningen/turister/andra, köra upp och neför kullarna, läsa på om det jag besöker och göra det sista på min kommande bok. Har till och med tvättat kläder i en tvätteria. Det går åt skogen varje gång. Så ock denna. Mer om detta närmaste dagarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!