The Real Star on Instagram/Den verkliga stjärnan på Instagram

Ciao! Yesterday I got one, no! two likes from Fredrik Eklund. He is the most successful real estate broker in New York. Fredrik is on Instagram and I follow him. A famous person doesn´t automatically put out nice posts. I unfollow now and then some of the biggest stars, due to boring ones. I follow: Fredrik Eklund, Eros Ramazotti, Robin McGraw, Paolo Roberto, Yolanda Hadid, Leonardo diCaprio, Oprah, Barack Obama, Agneta Sjödin, Zlatan Ibrahimovic, Keith Richards, Lena Philipsson and more. And of course my friends´ posts.

I have written hundreds of comments to my friend´s and the stars´ Instaposts over the years. I didn´t even consider having a “like” back from the stars. Fredrik Eklund has written a book, “FREDRIK 2.0”. He puts a post out with this book. An intelligent picture. I write: “Congratulations Fredrik”. Five minutes later: Fredrik “like” my post. Happy and surprised I write again: “I can´t believe a famous person like you take notice of my simple comment and like it. You, who meet the world´s most famous people. It shows you are a fine, humble human”. Three minutes later: “Like” from Fredrik. I am thrilled.

But… the rest of the stars, who get likes and comments from devoted fans and never, ever get back to us? And I do not mean every time. Fredrik has 890 000 followers. He is a hard worker. If he can send a “like”, why don´t other stars?

Swedish/Svenska
Ciao! I går fick jag en, nej två! gilla från Fredrik Eklund. Han är den mest framgångsrika mäklaren i New York. Fredrik har ett Instagramkonto och jag följer honom. Bara för att man är känd betyder inte med automatik att man lägger ut bra bilder. Då och då slutar jag följa några av de hetaste stjärnorna på grund av tråkiga poster. Jag följer: Fredrik Eklund, Eros Ramazotti, Robin McGraw, Paolo Roberto, Yolanda Hadid, Leonardo diCaprio, Oprah, Barack Obama, Agneta Sjödin, Zlatan Ibrahimovic, Keith Richards, Lena Philipsson med flera. Självklart följer jag mina vänner.

Under årens lopp har jag skrivit hundratals kommentarer på mina vänners och stjärnornas Instaposter. Tänkte inte så mycket på att någon kändis skulle gilla, det vill säga tacka. Igår hände det. Fredrik Eklund har skrivit en bok som heter FREDRIK 2.0. Han lägger ut en post, tillsammans med sin bok. En intelligent bild. Jag skriver: “Grattis Fredrik”. Fem minuter senare: Fredrik “gillar” min post. Glad och överraskad skriver jag igen: “Tänk att en framgångsrik person som du ser min enkla kommentar och gillar den. Du, som träffar all världens mäktigaste människor. Det visar att du är en fin, ödmjuk människa”. Tre minuter senare: “Gillar” från Fredrik. Han gör mig glad.

Men… resten av kändisarna, som får tusentals gilla och kommentarer från oss hängivna beundrare och som aldrig någonsin svarar? Jag förväntar mig inte tack varje gång. Fredrik har 890 000 följare. Han jobbar stenhårt. Om han kan skicka en gilla, varför inte de övriga?


Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!