Guestblogger: Sister Lise-Lott/Gästbloggare: Syster Lise-Lott

In Sweden we are very proud of our berries. Many of us take the opportunity to go out and collect them in the woods or in my case, in the garden where there are cherries. Even our dog Lucy likes them. Do cherries grow in Italy as well?

I google it. The International Blueberry Organization tells me that blueberries are the most popular berry in Italy. But can I trust that source? It is not completely independent…However, it turns out that cherries grow in Italy and are ripe in May-July.

I love berries but are not as good as Lena at picking them. In Sweden everyone has the right to go out in the forest and pick berries.

Swedish/Svenska
I Sverige är vi väldigt stolta över våra bär och många tar chansen att plocka dem i skogen eller, som i mitt fall, i trädgården där det växer körsbär. Till och med vår hund Lucy gillar dem. Medan jag plockar funderar jag på om körsbär växer i Italien?

Jag googlar förstås. The International Blueberry Organization kan berätta att blåbär är det populäraste bäret i Italien. Men kan jag lita på källan? Den är ju inte helt oberoende… I alla fall, jag såg att körsbär växer i Italien och mognar i maj-juli.

Jag älskar bär men är inte lika bra som Lena på att plocka dem. I Sverige har vi allemansrätten som gör att vi alla kan gå ut och plocka bär. Ta vara på det!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!