My 5 Worst Hotel Night Experiences/We Don´t Care if There is a Fire

This is a nice hotel on island of Elba. Elba is a part of Tuscany

Number 4. My former boyfriend Tommy and I travel to Canada and USA in the 80´s. Our intention is to start off by Greyhound Bus from Toronto to Vancouver, and cross the border to the USA in Seattle.

The sleep is poor the day before departure, the travel fever is sky high. The flight is eight hours. It´s 00.00 in Sweden and 6 pm as the wheels of the plane hit the ground in Canada. It´s a little scary being in a new, big country. We decide to take a taxi to downtown Toronto and the hotel. Everything goes well. Except that we are falling apart by lack of sleep. As we get the room we put the lagguage on the floor. Brush the teeth and go to straight to bed.

At  10 pm the fire alarm goes on. No no no… please no.. we force ourselves to go outside. With eyes that hurt we stand quietly and look at the hotel building. No flames. The fire brigade arrives. After one hour they tell us to go inside. A fryer in the kitchen went on fire, but the staff manage to stop it.

Fire alarm number two is heard an hour later. I still don´t know what make us crawl out from the bed. With blankets over the shoulders we stand there, shivering. Only to find that the alarm was turned on by accident. Another hour, then we are permitted to go inside.

We stay for one night and day and never, ever return.

Swedish/Svenska
Min förre pojkvän Tommy och jag reste till Canada och USA på åttiotalet. Planen är att ta en Greyhoundbuss från Toronto och dra vidare till Vancouver. Därifrån till gränsen och in i USA.

Att sova kan vi glömma, före avfärd. Resfebern är hög, säkert 41 grader. I åtta timmar befinner vi oss i luften. Hjulen på planet slår ner vid sex på kvällen i Canada, när klockan slår midnatt i Sverige. Eftersom vi känner oss bortkomna i det stora landet kostar vi på oss en taxi till downtown Toronto och hotellet. Allt är bra. Förutom att vi håller på att gå sönder av brist på sömn. Vi får nyckeln till rummet. Borstar tänderna och vi slänger oss i bingen.

Vid tjugotvå går brandlarmet på. Nej nej nej.. snälla.. stäng av. Vi tvingar oss att gå ut. Med värkande ögon stirrar vi tysta på hotellbyggnaden. Inga eldslågor. Brandkåren anländer. Efter en timme meddelar de att vi kan gå in igen. En fritös i köket har fattat eld, men personalen lyckas släcka branden själva.

Brandlarm två ljuder en timme senare. Jag undrar fortfarande inte hur vi lyckas krypa upp från sängen igen. Ut till samma plats. Med filtar över axlarna. När vi befinner oss i ett tidslöst tillstånd får vi kravla oss in igen. Det var ett falsklarm.

En natt och en dag där. Vi återvänder aldrig, nej aldrig någonsin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!