My 5 Worst Hotel Night Experiences. Or: Stuck in the Red Light District

This is Lord Byron Hotel in Forte dei Marmi, Tuscany, Italy. A great hotel.

When we were young, my sister Lise-Lott and I used to hitch hike in Germany and Austria. One time in Munich we are on the way back home to Sweden. We go on a the subway train to leave for the outskirts and start hiking from there. Both wear backpacks. The train car is crammed with people. I tell my sister:

– Have a look at my backpack on the back!

– I can´t see it, too many people!

Our plan is to stay one night in a hotel along the route. After an hour I realize my wallet is stolen from the backpack. Damn! We make an emergency call to sister Maj-Lis. She knows a man in Frankfurt am Main and calls him. We hike to Frankurt. Meet a man with a big moustach in a café. He gives us enought money to buy two train tickets to Sweden. We don´t want to be on the road anymore.

I have enough change in my pocket to buy a night at the cheapest hotel we can find. It costs 10 German Marks. A bed, a basin and one dark blue towel is what is in the room. As I wash my hands I see a white spot on the towel. Smell it. Oh my God. Sperm. I throw it on the floor. The bed suddenly feels awful. But we have no choice but to stay there. All clothes are on during the night. We refuse to rest on the pillows. The cushions are on the floor. Staying in the middle of the red district people talk loudly and fightings is going on outside. People move outside our door. They knock on ours. We hold our breath and wish the night will go fast.

We leave the hotel early morning and take the first train home.

Swedish/Svenska

När syster Lotta och jag var unga liftade vi mycket i Tyskland och Österrike. En gång skulle vi lifta från Mûnchen till Sverige. Vi hoppar på ett tunnelbanetåg till utkanten av München för att starta vår liftning därifrån. Båda bär ryggsäckar. Vagnen är överfull. När vi går in säger jag till Lotta:

– Kolla min ryggsäck är du snäll!

– Jag kan inte se den, det är fullt med folk i vägen.

Vår plan är att stanna över en natt någonstans på vägen. Efter en timme märker jag att min plånbok är stulen från ryggsäcken. Förbannat! Vi ringer ett nödsamtal till syster Maj-Lis. Hon känner en man i Frankurt am Main och ringer honom. Vi liftar dit och träffar en man med stor mustasch på ett café. Han ger oss tillräckligt med pengar för att köpa två tågbiljetter till Sverige. Vi har tappat lusten att lifta.

I fickan har jag tillräckligt med småpengar för att betala ett rum på det billigaste hotellet vi kan hitta. En säng, ett tvättställ med en mörkblå handduk är vad som finns i rummet. Jag tvättar mina händer och märker en vit fläck på handduken. Luktar. Herregud. Det är sperma. Jag kastar den på golvet. Sängen känns plötsligt äcklig. Men vi har inget annat val än att bo där. Kläderna är på hela natten. Huvudkuddarna på golvet. Höga röster, diskussioner och slagsmål hörs utanför fönstret hela natten. Vi befinner oss i Frankfurts prostitutionsområde. Människor rör sig utanför vår dörr. Flera knackar på. Vi ligger platt och hoppas att natten går fort.

Vi lämnar hotellet tidigt nästa morgon för första bästa tåg hem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!