Stor, varm kram till vårt älskade Sverige (English follow)

Tycker du inte om Sverige längre? Frågar mig en del, eftersom jag besöker Italien ofta. Men självklart älskar jag mitt fosterland. Bergen, sjöarna, klippor, fjäll, städer, vår ärlighet, jämställdhet, att vi är ett musikunder, serviceintriktade och tusen gånger mera. Jag är tacksam över att vara född i Sverige. När folk i Italien frågar varifrån jag kommer och jag svarar ”Sverige” säger de att det är ett ”perfekt” land. Ekonomin i ordning, strävan efter konsensus, jämställdhet, välfärd. Jag säger att det alltid kan bli bättre, men jag håller med också. Det är ett fantastiskt land. Och idag fyller vårt kära Sverige år. Stor kram och varmt grattis, Moder Svea.

(Bilden: Klädesholmen, Tjörn)

English
We celebrate our National Sweden Day today. Therefore I write in Swedish first, English second.
Swedes ask me if I don´t like Sweden anymore? Since I spend so much time in Italy. But of course I love my Mother Land. I love the mountains, the seas, cliffs, cities and villages – everything here.

I am greatful I was born in Sweden. Some Italians think Sweden is a ”perfect” country. The school system, the welfare, an economy in order, the consensus, the equality between men and women. I tell them things can always improve, but I agree, too. Sweden is amazing. And today is Swedens´ birthday.

A Big Happy Birthday Hug to you, Mother Svea
(we call her that, sometimes).

Picture: Klädesholmen, Island of Tjörn, Sweden

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!