Puglia: Where Every Olive Tree is a Statue

My trip to Italy is coming to an end. In about a week I will be back in Sweden. Now it is time to look back. One of the greatest surprises was/is the region of Puglia. On the south east coast of Italy. I love olive trees. Finding an olive tree like the one above was a dream. Can you believe a tree like this is around 1 500 years old?

The Vatican state buy their need for olive oil from Puglia. And for Easter The Popes´ state book hundreds of bransches from the trees, to adorn The Vatican in different ceremonies. There is no other place on earth you find as old olive trees, says Martino, a person I met who lives there. Some of the oldest trees are 2 000 years old. He says:

– Each and every single one of them is a statue.

Vero (sant). I will be back and make an Olive Tree Safari. Do you want to come along?

Swedish/Svenska

Snart är det dags att åka hem till Sverige igen. Drygt en vecka till är jag kvar i Italien. Det är dags att se tillbaka på alla upplevelser. En av de största överraskningarna var/är regionen Puglia i sydöstra Italien. Klacken på italienska kartan. Jag älskar olivträd. Att se och känna på olivträd som den jag sitter i ovan är som en dröm. Omkring 1 500 år är just detta enskilda träd.

Vatikanstaten köper sitt behov av olivolja från Puglia. Inför påsken beställer Påvens stat hundratals olivgrenar från Puglia, vilka smyckar Vatikanen i olika ceremonier. Martino, en person jag känner som bor mitt i ett olivträdsområde, säger att varenda en, av de 60 miljoner olivträd som uppges finnas i Puglia, är en staty.

Sant. Jag ska resa tillbaka och göra en Olivträdssafari. Vill du följa med?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!