No Dancing On The Piazza Tonight

Venice is amazing. Venice is quiet. Venice is unusual. No cars, no roads. Water everywhere. Most of all, Venice is a maze. I am a person who gets lost all the time. In small villages, and in big ones, like Venice. I almost paniced.

My lovely niece Sabina caught a plane from Stockholm to spend the weekend in Venice with me. We ate hotel breakfast for over an hour. Croissants, yoghurt, marmor cakes, cappuccino, toast, cheese, riceballs and more. Sabina is a dancer. Educated in the Ballet School in Stockholm. I looked forward to film her, making her special “Venice Dance” on a quiet Piazza di Lucca yesterday evening. But first we caught a ferry to Burano, an island one hour from Piazza San Marco. The houses on the island are painted there in strong green, purple, red colours. Even pink and cerise. Beutful.

But Sabina got ill. Headache, feverish. She went straight to bed at 5 pm. Shaking, with three blankets on. I was worried. You know the ”The Merchant of Venice”. How about ”The Doctor of Venice”? Sabinas Mum got worried, too, of course, as I spent last night talking to people in Sweden, but also the staff of the hotel. Yes, there are doctors nearby. Here is a number. I decided to wait for a while.

Sabina was sleeping silently. So I took a last, short walk to Piazza San Marco, as the sun was going down. A beutiful evening. Perfect to dance on a piazza.

She slept for 14 hours. The next morning the headache was gone. Pale, but said she felt better. Wanted to go home. With a taxi on the water she went straight from Rialto to the Airport Marco Polo. She phoned me an hour ago and was at home. She slept all day. No work tomorrow.

What a relief she is home. I took a train from Venice to Trieste. Here I am now.

Swedish/Svenska

Venedig är fantastisk. Venedig är så tyst. Venedig är annorlunda. Inga bilar, inga vägar. Vatten överallt. Mest av allt är Venedig en labyrint. Jag går vilse jämt, jämt. I små och jättestora byar. I Venedig fick jag nästan panik av alla gränder.

Min systerdotter Sabina flög från Stockholm till Venedig för att tillbringa helgen med mig. Vi åt hotellfrukost i över en timme. Croissanter, yoghurt, cappuccino, marmorkaka, risbollar och plättar därtill. Sabina är dansös. Har en utbildning på Balettakademin. Jag såg fram emot att filma en specialdans, vilken hon skulle utföra på lite lugnare Piazza di Luca när natten närmade sig. Men först tog vi en bussbåt till ön Burano, en timmes väg från fastlandet. En ö med hus målade i starka färger. Röda, rosa, gröna, limegröna. Underbar är ön.

Men Sabina blev sjuk. Huvudvärk och febrig. När vi kom hem på eftermiddagen gick hon och lade sig direkt. Skakade av kyla, med tre filtar på sig. Jag blev orolig. Ni har hört talas om ”Köpmannen från Venedig”. Men var är ”Läkaren från Venedig”? Sabinas mamma blev också orolig förstås, när jag ringde. Kvällen gick åt att prata med folk i Sverige samt hotellpersonalen. Ja, det finns läkare i Venedig och här är telefonnummer. Ja, du kan beställa en båt, som kör fram till hotellporten när du behöver den. 120 euro kostar resan Hotellet – Flygplatsen Marco Polo.

När Sabina sov lugnt tog jag en sista promenad till Piazza San Marco. Solen var på väg ner. En vacker kväll. Perfekt att dansa på en piazza.

Hon sov i 14 timmar. Blek i ansiktet i morse, men huvudvärken var borta. Hon ville hem. Med båttaxi från Rialto gick det smidigt. För en timme sedan fick jag samtalet. Resan hem gick bra. Hon sov under hela färden. Mår bättre, men har meddelat jobbet att hon inte klarar att komma imorgon.

Så skönt att hon är hemma.

Själv tog jag tåget från Venedig till Trieste. Här är jag nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

If you enjoy this website please spread the word!